SIRHA 2019

NEMZETKÖZI ÉLELMISZERIPARI ÉS HORECA KIÁLLÍTÁS

"Kelet-Közép Európa mára megkerülhetetlen része lett az európai gasztronómiának. Évről-évre új városok kerülnek fel a Michelin térképére (idén éppen Zágráb és Dubrovnik), és nekünk, magyaroknak idén meglett a hetedik csillagunk. Az pedig külön büszkeség, hogy a magyar főváros immár negyedik alkalommal rendezheti meg Európa legjelentősebb élelmiszeripari és vendéglátó szakkiállításának régiós eseményét; a Sirha Budapestet. A vendéglátásban dolgozók számára kihagyhatatlan esemény ez, mivel itt, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban találkozik a szakmai közönség a szektor legfontosabb szereplőivel és a gasztro szcéna legfrissebb fejlesztéseivel. Ez az egyetlen olyan hazai kiállítás, ahol minden együtt van: a gasztronómia, a szállodai és éttermi vendéglátás, a nagykonyhai berendezések, az élelmiszerkereskedelem, a sütőipar, és egy sor kapcsolódó szolgáltatás. A szakkiállítás egyik különlegessége, hogy sikerrel ötvözi a hagyományos értelemben vett kiállítást a szakmai versenyekkel, konferenciákkal és bemutatókkal, így nem csak az iparág cégei mutathatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a piacnak, de a látogatók is számos lehetőséget találnak szakmai tapasztalatszerzésre, üzletük fejlesztésére vagy új kapcsolatok kialakítására. Talán nem túlzás, ha azt állítom, hogy a Sirha Budapest hírnevét sok tekintetben a Bocuse d'Or európai döntője és a 2016-ban ott elért magyar siker alapozta meg. 2020- ban sem maradunk Bocuse d'Or nélkül: a Sirha Budapesten választjuk ki a következő magyar csapatot a világ legjelentősebb szakácsversenyére. Kívánok mindenkinek hasznos időtöltést, sok üzletet és jó étvágyat!"

Hamvas Zoltán
Hamvas Zoltán

                                                                             a Sirha Budapest elnöke                                                                                                     a Magyaro Bocuse d'Or Akadémia elnöke
                                                   a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének társelnöke


A Sirha Budapest kiállítás célja, hogy átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda-, vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és gasztronómia képviselői számára.
  • Széleskörű és innovatív helyi és nemzetközi kínálat

2018-ban 17 ország közel 300 kiállítója és 35 ország 21 500 szakmai látogatója vett részt a Sirha Budapest szakkiállításon, ahol bemutatásra kerültek a szakma legfrissebb trendjei, újdonságai és innovatív megoldásai.

  • Megnövekedett kiállítási terület és szélesedő kínálat

A szakkiállítás dinamikus növekedésének kiszolgálása érdekében a Sirha Budapest 2018-ban két pavilonban, a HUNGEXPO Budapesti Vásárözpont A és G pavilonjában került megrendezésre, melyet az erősödő kiállítói érdeklődés tett szükségessé.

  • Erős támogatás a szakmai szövetségek részéről

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével és a Magyar Pékszövetséggel történő szorosabb együttműködésnek köszönhetően a kiállításon erősödött a cukrász- és pékipari jelenlét, de nagyobb hangsúly került a kávéiparra is.

  • 21 500 szakmai látogató

A kiállításra magas minőségű szakmai látogatók érkeztek, akiket többcsatornás médiakampánnyal értünk el a szakmai online és nyomtatott sajtóban, a HUNGEXPO 60 000 címből álló adatbázisán keresztül, illetve a hazai és szomszédos országok szakmai szervezetével való együttműködéssel.

  • Kivételesen gazdag programkínálat

A 2018-as Sirha Budapest minden tematikájában bővült a programkínálat, mely között világszínvonalú versenyek és szakmai konferenciák kaptak helyet. 2020-ra tervezett programjainkat IDE kattintva tekintheti meg.