HÍRTARTALOM

Változásokat idéz elő a tengeri madarak szervezetében a lenyelt műanyaghulladék, figyelmeztettek ausztrál kutatók. A Tasmániai Egyetem Tengeri és Antarktiszi Tanulmányok Intézetének (IMAS) szakemberei az Ausztráliától keletre fekvő Lord Howe-sziget barna vészmadaraitól (Ardenna carneipes) begyűjtött vérmintákat elemeztek.

Csaknem tízmilliárd forintnyi befektetéssel egy új típusú hulladékégető művet helyez üzembe hamarosan Kaliforniában egy amerikai startup, írja a Fast Company. A Sierra Energy nevű cég 33 millió dolláros támogatást kapott a Bill Gates által vezetett Breakthrough Energy Ventures szervezettől, hogy beindítsa a FastOx nevű technológián alapuló...

Egyre többet késik a beruházás, mert a Roszatom nem tudja leszállítani az engedélyeztetési dokumentációt, ha pedig tartják a határidőket, az érdemi munka épp a 2022-es választás előtt indulhatna. A Fidesz ebben már politikai kockázatot lát, miközben az orosz hitel feltételei egyre rosszabbak és kihátrálna belőle a kormány.

Az OMV csoport újabb diszkont töltőállomásokkal jelenne meg néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon, hazánkban elsősorban a Dunántúlon - írja a hétfői Világgazdaság. Az OMV-nek Magyarországon jelenleg 197 benzinkútja van.

Egy modellezett kétkeresős háztartás villamosenergia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest - a korábbi időszak 4%-os értékéről - 2019 júniusában 3,4%-ra mérséklődött - olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi ár összehasonlító vizsgálatában.